Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، بی‌تردید تلخ‌ترین رویداد در جریان جنگ بوسنی، نسل کشی مسلمانان در واقعه غم انگیز کشتار سربرنیتساست که می‌توان آن را بزرگ‌ترین نسل‌کشی تاریخ اروپا پس از جنگ دوم جهانی دانست.

در جریان این کشتار هشت هزار مسلمان غیر نظامی در یک روز توسط صرب‌های نژادپرست قتل عام شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ریشه بحران در بوسنی و هرزگوین را می‌توان به تحولات پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی مرتبط دانست، تحولاتی که در آن اقوام ساکن در جمهوری فدرال سوسیالیستی یوگسلاوی هر یک برای استقلال یافتن تمام تلاش خود را کردند.

همین موضوع موجب شده است تا امروز شاهد شکل گیری چندین کشور مانند صربستان، کرواسی، بوسنی و هرزگوین، اسلوونی، کوزوو، مونته نگرو، مقدونیه و... در نقشه جهانی باشیم. اما میان استقلال بوسنی و سایر کشور‌های جمهوری سابق یوگسلاوی تفاوت بسیار زیادی وجود دارد.

رژیم نژادپرست حاکم بر یوگسلاوی تلاش کردند تا با اتکا بر افکار نژادی و سلاح با هرگونه فرآیند استقلال طلبانه مقابله کنند، اما به دلیل تهدید‌های مکرر ایالات متحده و اروپا مبنی بر هرگونه تعرض به سرزمین‌هایی که در آن‌ها مسیحیان ساکن هستند، عملا شاهد جنگی خونین در این مناطق نبوده و اقوام فوق توانستند با طی کردن روندی سهل به استقلال دست پیدا کنند.

اما قضیه استقلال در بوسنی متفاوت است. رژیم حاکم بر بلگراد در سکوت تمامی مدعیان حقوق بشر، با خشونت بسیار زیادی به کشتار مسلمانان استقلال طلب پرداخت. این واقعه به قدری هولناک بود که از آن به عنوان بزرگترین نسل کشی اروپا پس از جنگ جهانی دوم نام برده می‌شود.

در ادامه با ابعاد مختلف این جنایت که نیروهای حافظ صلح سازمان ملل و آمریکایی‌ها فقط تماشاچی آن بودند، آشنا می‌شوید.

 

بیشتر بخوانید

موجی از واکنش های پرمعنا به نسل کشی مسلمانان + فیلم

 

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

 

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قتل هولناک نژادپرستی در اروپا قتل عام مسلمانان نسل کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۸۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار شیخ الازهر و رئیس جمهور بوسنی و تاکید بر اتحاد مسلمانان

شیخ الازهر و رئیس جمهور بوسنی هرزگوین در بیانیه مشترکی تحولات جاری در غزه را لکه ننگی بر پیشانی بشریت دانستند.

به گزارش ایسنا، «احمد الطیب» شیخ الازهر روز دوشنبه میزبان «دنیس بچروویچ» رئیس جمهور بوسنی هرزگوین بود و در این دیدار دو طرف به بررسی مهمترین مسائل و چالش‌های پیش روی جهان اسلام پرداختند.

شیخ الازهر اظهار کرد: این دیدار برای ما بسیار ارزشمند است و تاثیر بسیار ویژه‌ای بر ما دارد چرا که همزمان با کشتار جمعی انجام شد که رژیم صهیونیستی در حق برادران ما در غزه انجام می‌شود و این به عنوان لکه ننگی بر پیشانی بشریت، یادآور جنایت کشتار جمعی است که در حق مسلمانان بوسنیایی در بوسنی هرزگوین انجام شد و به ما مسلمانان یادآور می‌شود که اتحادمان تنها راه بیرون آوردن امت‌مان از این بحران‌ها است.

الطیب در ادامه گفت: مشکل اصلی در تمام اتفاقاتی که برای ما رخ می‌دهد، واکنش ضعیف جهان اسلامی و عربی است و اساس این مشکل ضعف ناشی از تفرقه و پراکندگی است که ملت ما دچار آن است.

رئیس جمهور بوسنی هرزگوین نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور خود در الازهر و دیدار با شیخ الطیب، تاکید کرد: آنچه در غزه در حال وقوع است لکه ننگی بر پیشانی بشریت است و این در درجه اول بحرانی اخلاقی است.

او با اشاره به اهمیت بسیار «برادری انسانی که شیخ الطیب و پاپ فرانسیس آن را ایجاد کرده به عنوان مهم‌ترین اصل اخلاقی در عصر کنونی»، گفت: ما باید به این اصول پایبند باشیم و آنها را به ویژه در این شرایط که با بحران‌های انسانی، اقتصادی و اجتماعی در مناطق مختلف جهان روبرو هستیم، به کار گیریم.

رئیس جمهور بوسنی در پایان به صورت رسمی از شیخ الازهر برای سفر به این کشور دعوت کرد و الطیب نیز از این دعوت استقبال و تاکید کرد که در اولین فرصت به بوسنی سفر خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کنعانی: «فلسطین را آزاد کنید» یک شعار و مطالبه جهانی است
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • بانوان آمریکای لاتین نسبت به کشتار زنان در غزه موضع بگیرند
  • مخالفت روسیه با پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل درباره سربرنیتسا
  • روسیه: شورای امنیت باید از درگیری در بوسنی جلوگیری کند
  • نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد اروپا چه میزان است؟
  • بزرگترین بازیکنان ناکام تاریخ لیگ قهرمانان اروپا؛ بیشترین بازی اما بدون قهرمانی!
  • دیدار شیخ الازهر و رئیس جمهور بوسنی و تاکید بر اتحاد مسلمانان
  • بورل: اعضای اتحادیه اروپا در ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند